Cetusan idea Nornahar Akhmar
Group.MAHN
Kulit karipap JJ Versi karot
Sumber: jalilah jepon
3 cawan tepung gandum
3 sudu besar majerin
1/2 sudu teh garam halus
3/4 cawan air @ 120 gram biasa jgn tuang semua agak2 xmelekat ditangan
1/2 batang karot disagat halus
5 helai daun bawang di hiris halus
Sedikit krim super
Minyak untuk mengoreng
Inti kelapa pedas versi ikan
Cara penyediaan
Ayak tepung gaul dengan majerin atau butter jadi serbuk roti.campurkan daun bawang dan karot kacau rata.
Larutkan garam dengan air...dan tuang sedikit demi sedikit dan uli hingga jadi doh dan sapu krim super dan uli hingga licin dan perap 10 minit dan baru timbang doh 20@25 gram .gelek dan isi inti dan kelimkan ...
Untuk mengoreng campurkn shorteng 1 sudu besar semasa hendak mengoreng..biar gebus montok karipapnya
No comments:
Post a Comment